Fapte de milostenie în or. Ungheni, făcute de Chiriarhul locului, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni

 

Fapte de milostenie în or. Ungheni, făcute de Chiriarhul locului, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni

      Aflându-ne în această perioadă de bucurie duhovnicească după marele Praznic al Învierii Domnului, Preasfinţitul PETRUEpiscop de Ungheni şi Nisporeni, în această zi binecuvântată a invitat la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, mai multe familii anevoiașe din municipiu Ungheni, care au primit câte un colet bogat, cu produse alimentare. Aceste familii au beneficiat de acest ajutor în baza cererilor depuse la asistenții sociali municipali în special cu implicarea Dlui Eugen FUSU, asistent municipal și Protodiaconului Victor ROTARI, vicepreședintele Sectorului Eparhial Activitate Socială. Preasfinţia Sa a fost însoţit de prietenii şi fii săi duhovniceşti, Fraţii Igor şi Vasile, patronii companiei „Vasigur Grup” și de asistentul social Dn Eugen FUSU.

      Preasfinţia Sa i-a felicitat pe toți cei prezenți cu marea Sărbătoarea a Învierii Domnului „Care bogat fiind, pentru noi a sărăcit, ca voi cu sărăcia Lui să vă îmbogăţiţi” (II Corinteni 8, 9).

    Îndemnul evanghelic al iubirii săracilor la care suntem îndemnaţi de Mântuitorul Hristos este trăit cu intensitate de către Președintele Asociației Caritate și Fapte Bune, Preasfinţitul Episcop PETRU, căci mulțumită lui astăzi, 25 de familii social vulnerabile au primit colete cu produse alimentare. Fiecare colet a fost constituit din următoarele produse alimentare: făină de grâu, făină de porumb, mazăre uscată, mazăre verde, orez, paste făinoase, miere de albine, măsline în borcan, ulei, zahăr, chilcă în tomat, şprot de peşte, tiftele de peşte,  carne înăbuşită, frunze de dafin, piper boabe și multe altele.

        La final, asistentul social al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni a repartizat mai multe colete pe la casele bătrânilor țintuiți la pat, care cu lacrimi în ochi au mulțumit Preasfinției Sale pentru acest frumos gest.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

20 tone 165 kg de cărbuni oferite prin act caritabil, unor familii vârstnice

Ajutor social oferit unei familii nevoiașe

Act caritabil în Sculeni, Ungheni