ÎPS Arhiepiscop PETRU a înfăptuit un măreț act de binefacere la Penitenciarul de femei din Rusca


Joi, 23 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în a doua jumătate a zilei, după activitatea arhipăstorească de la Centrul Eparhial din mun. Ungheni, s-a deplasat la Penitenciarul de femei din s. Rusca, r. Hîncești.

Această deplasare a fost cauzată de înfăptuirea unui generos act caritabil, întrucât este multora cunoscut că Înaltpreasfinția Sa se evidențiază prin deosebite acte de milostenie. Or, cele mai multe activității în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni sunt cele sociale și caritabile.

Respectivul act de binefacere înfăptuit astăzi a contat în oferirea mai multor bunuri și produse.

Ierarhul a oferit deținutelor articole vestimentare, lenjerie, încălțăminte, produse igienice (pastă și periuță de dinți, săpun, șampon, detergenturi, hîrtie igienică, cremuri, etc.), ziare și reviste ortodoxe editate de Eparhie și sfinte icoane, pentru a avea fiecare deținută în cameră un colțișor de rugăciune.

Totodată Ierarhul, a oferit o tonă de fructe, 800 de kilograme de mere și 200 kg de struguri.

Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, prot. Serghei SLĂNINĂ, Protopopul de Hîncești, preot. Ioan GAJIM, Vicepreședintele Sectorului Eparhial ,,Caritate și fapte bune”, prot. Valeriu MOCRICIUC , parohul bisericii ,,Cuv. Serghei de la Radonej” din incinta Penitenciarului.

Pentru generozitatea arătată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, prin înfăptuirea acestui deosebit act de binefacere, Dnl  Oleg, Șeful INTERIMAR al Penitenciarului nr. 7 Rusca, a adus sincere mulțumiri Ierarhului, apreciind profund gestul mărinimos al Înaltpreasfinției Sale.

Menționăm merituos faptul că darurile și produsele oferite astăzi Penitenciarului Rusca, au fost procurate prin contribuția și suportul considerabil a doamnelor Liubovi, Natalia și Dnl Victor, care de foarte multe ori au fost alături de Înaltpreasfințitul PETRU, când au fost înfăptuite acte de milostenie, ajutând copii orfani, familii nevoiașe și mulți oameni necăjiți și cu lipsuri materiale. Pentru această mărinimoasă faptă de milostenie Ierarhul a mulțumit acestor creștini deosebiți pentru jertfa și contribuția lor.

De asemenea, la procurarea acestor bunuri s-a contribuit și din fondul de milostenie al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, unde fiecare preot, din partea parohiei contribuie benevol cu un suport financiar.

pentru mai multe poze, accesați:

https://episcopia-ungheni.md/ro/uncategorized/ips-arhiepiscop-petru-a-infaptuit-un-maret-act-de-binefacere-la-penitenciarul-de-femei-din-rusca/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

20 tone 165 kg de cărbuni oferite prin act caritabil, unor familii vârstnice

Ajutor social oferit unei familii nevoiașe

Apel la Milostenie