PELERINAJ LA SFINTELE MĂNĂSTRIRI A UNUI GRUP DE CREȘTINI

 

PELERINAJ LA SFINTELE MĂNĂSTRIRI A UNUI GRUP DE CREȘTINI

În virtutea faptului că Biserica dintotdeauna a avut în misiunea ei sarcina de a purta grijă de oamenii bolnavi și necăjiți, Episcopia de Ungheni și Nisporeni, în preocupările ei de bază a fost și este aplecată cu dragoste asupra celor aflați în necazuri și stăpâniți de boli. 

Astfel, pe data de 4 noiembrie 2016, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, prot. Ștefan RÎMBU, președintele Sectorului Eparhial Relații Culturale, a mers în pelerinaj la 6 mănăstiri din Moldova cu un grup de 8 oameni bolnavi de cancer, din or. Ungheni.

Dorința de a merge la aceste locuri sfinte a fost a acelor oameni bolnavi, deoarece o parte din ei neavând posibilități, nu au putut să meargă vreo dată la aceste mănăstiri. Mănăstirile vizitate au fost: Vărzărești, Hâncu, Căpriana, Condrița, Suruceni și Sireți. La toate mănăstirile pelerinii s-au închinat sfintelor icoane și sfintelor moaște, rugându-se cu ardoare pentru sănătatea lor și a celorlalți confrați de suferință care din motive de boală nu au putut să meargă în respectivul pelerinaj. Totodată au cerut ajutor de la Dumnezeu și de la toți sfinții, să-i întărească și să le dea răbdare de a duce fără cârtire crucea bolii pe care le-a dat-o Cel de Sus.

La sfârșit, grupul de pelerini, au adus sincere cuvinte de mulțumire și de recunoștință Preasfinției Sale, Episcopul PETRU, pentru posibilitatea oferită de a vizita și a se închina rugându-se la aceste sfinte mănăstiri.

Pe această cale ținem să mulțumim obștei monahale a mănăstirii Sireți, în frunte cu părintele Arhim. Porfirie Dobre, starețul mănăstirii menționate, pentru bunăvoința și dragoste de a oferi grupului de pelerini masa de prânz.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

20 tone 165 kg de cărbuni oferite prin act caritabil, unor familii vârstnice

Ajutor social oferit unei familii nevoiașe

Act caritabil în Sculeni, Ungheni