,,Ești prietenul meu real? Lasă netul, fii alături!”

O ORIGINALĂ MANIFESTARE A PRIETENIEI A TINERILOR ȘI COPIILOR DIN BUȚENI, R. HÎNCEȘTI



La data de 7 Noiembrie 2016, în prima zi a vacanței de toamnă, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, încadrându-se în proiectul 

,,Ești prietenul meu real? Lasă netul, fii alături!” 

tinerii și copiii din satul Buțeni, raionul Hîncești împreună cu parohul  bisericii ,,Nașterea Maicii Domnului” preotul Vasile PREPELIȚĂ s-au gândit la un mod original de a manifesta prietenia. Tinerii și copiii au făcut de sine stătător pateuri cu brânză, cartofi și magiun în sat fiind ghidați de preoteasa Tatiana Prepelita. În timpul preparării părintele Vasile le-a vorbit despre noile tehnologii și în special despre folosirea internetului.

    După aceea  s-au deplasat la Centru pentru copii în situatii de risc ,,Brândușa” din or. Hîncești. Vizitând de mai multe ori acest centru, copiii și tinerii și-au făcut prieteni reali, care de fiecare dată așteaptă o nouă întâlnire cu nerăbdare.  După ce au gustat din cele pregătite toți s-au jucat și s-au distrat. Copiii și pedagogi sociali de la ,,Brândușa” au rămas adânc uimiți de faptul că copiii au putut să realizeze aceste pateuri de sine stătător cu multă dragoste și stăruință.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

20 tone 165 kg de cărbuni oferite prin act caritabil, unor familii vârstnice

Ajutor social oferit unei familii nevoiașe

Act caritabil în Sculeni, Ungheni