Cercetarea bătrânilor în Duminica Sfintei Cruci

 

Cercetarea bătrânilor în Duminica Sfintei Cruci

    În duminica Sf. Cruci, enoriașii bisericii ,,Nașterea Maicii Domnului” din sat. Buțeni, r-nul Hîncești, în frunte cu parohul bisericii preotul Vasile PREPELIȚA, s-au deplasat la Azilul de Bătrâni din com. Sărata-Galbenă. Aici au fost întâmpinați de dnul Ion PAVLIUC, Directorul Azilului, dnul Mihai LOZOVOI, primarul localității și bătrânii Azilului.

    Părintele a vizitat Paraclisul Azilului, care anterior a fost reparat și amenajat cu stăruința părintelui și a oamenilor de bună credință și a adus în dar un sfeșnic, ca fiecare să aibă posibilitate de a aprinde câte o luminare pentru cei vii și adormiți. Corul bisericii a pregătit un concert, interpretând slăvirile închinate Sf. Cruci, părintele a îndemnat pe toți să ducă Crucea bătrâneților cu dragoste, răbdare și fără cârtire, după care fiecare a primit câte o iconiță cu chipul Maicii Domnului.

    Creștinii din Buțeni au pregătit o agapă frățească și au fost împărțite haine și încălțăminte aduse pentru bătrâni. Cu lacrimi în ochi bătrânii au mulțumit pentru grija și dragostea față de ei, spunând că au primit o mângâiere sufletească și pace în suflet. De asemenea a mulțumit tuturor și dlui Ion si dlui Mihai, menționând că sunt adânc uimiți și bucuroși pentru implicarea activă a Bisericii Ortodoxe în activitatea socială. 

  Mulțumim tuturor care s-au implicat la acest act de binefacere, Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

20 tone 165 kg de cărbuni oferite prin act caritabil, unor familii vârstnice

Ajutor social oferit unei familii nevoiașe

Act caritabil în Sculeni, Ungheni